Naturalnie słodka

Są osoby dla których życie bez słodkości, to nie życie. Często ta miłość do tego typu produktów skutkuje wzrostem wagi. Ale co zrobić, kiedy nie można się powstrzymać? Postawić na zamienniki. Po pierwsze, ciasta pieczone w domu są mniej kaloryczne, niż te kupione w cukierni. Trzeba więc zakasać rękawy i samemu zabrać się za pieczenie, a i kalorii przy tym trochę spalimy. Nie mamy czasu? To może czasami uda nam się wytrzymać bez słodkości? Ale gdy już weźmiemy się do pracy, to starajmy się wybierać produkty alternatywne do cukru. Ciasto z miodem zamiast cukru, będzie bardzo smaczne i na pewno wyjdzie nam na zdrowie. Już starożytna medycyna uznawała ten pszczeli produkt za lek. Do herbaty dodajmy słodzik zamiast cukru albo syrop owocowy. Kiedy chcemy wziąć się za odchudzanie, zamiast ciastka wybierzmy owoce. W nich też znajduje się cukier, ale jest on znacznie korzystniejszy dla naszego organizmu, bo jest naturalny. A już mamy coś słodkiego i smacznego. Oczywiście najwartościowsze są owoce jedzone na surowo, ale zawsze można je wzbogacić w deserze innymi atrakcyjnymi dla łasuchów składnikami, na przykład wspominanym już miodem. Zawsze też można samodzielnie je przetworzyć na sok albo konfitury, takie słodkości smakują wyśmienicie, szczególnie w długie zimowe wieczory.

  Jak pić alkohol żeby nie mieć kaca